20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

20.02.2024

«І рани їхні вже не їм болять.
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло,
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна Сотня в вирій полетіла…»

Минає вже десять років від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди! День Героїв Небесної Сотні – це увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави. Це свято мужності українського народу, це день свободи та рівноправ'я, день боротьби за краще майбутнє!

Сьогодні ми в скорботі і з великою вдячністю згадуємо героїв Небесної сотні, адже їх подвиг – це ціна нашої свободи. Вони - перші, хто став на шлях боротьби, яка продовжується і сьогодні. Ми не маємо права забути принесену ними добровільну жертву в ім’я України. Завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості, саме Майдан об’єднав у своєму прагненні жити по-європейськи і літніх і молодих людей.

Тож, будьмо гідними ідеалів, за які полягли воїни Небесної Сотні, гідними тих кращих синів і дочок України, котрі поклали життя за рідну землю та народ від часів козацтва до часів УПА, котрі і нині проливають кров, гинуть за майбутнє України. І хай нам усім у цих змаганнях допоможе Бог. Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у домівках краян, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави.

Вічна слава Героям, що полягли за свободу рідної землі!

Голова районної ради Світлана КЕБАЛЮК

Поділитися: