Привітання з Днем Вишиванки

16.05.2024

Вітаю усіх Вас з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури —

з Днем вишиванки.

Цей день є святом національної єдності українців, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. Це свято кожного українця, поціновувача прекрасного, модного і стильного. Вдягнути вишиванку в цей день - означає показати, що ми нескорені і незламні, сильні духом і тілом, знаємо свою історію і шануємо традиції. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про збереження українських цінностей, вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Вишиту сорочку українці одягали з давніх-давен, адже свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом.
Вишиванка — наша національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію. Одягнути вишиванку – це не тільки гарно виглядати, це оприлюднювати свою приналежність до українського народу, його історії, сьогодення та майбутнього; це засвідчувати свою позицію.

Шануймо наші традиції, пишаймось, що ми українці!

Голова районної ради Світлана КЕБАЛЮК

Поділитися: