Нові виклики та завдання розвитку регіонів: голова районної ради взяла участь у стратегічному семінарі УАРОР

20.12.2023

Голова районної ради Світлана Кебалюк впродовж двох днів, 19-20 грудня, бере участь, як член Української асоціації обласних та районних рад (УАРОР), у стратегічному семінарі “Нові виклики та завдання розвитку і відновлення регіонів, формування нової регіональної політики та визначення євроінтеграційних процесів”, що триває у місті Києві. Організатором заходу є Українська асоціація районних і обласних рад за підтримки USAID ГОВЕРЛА.

Учасники заходу, серед яких представники Офісу Президента України, комітетів ВРУ, Міністерств, Правління та секретаріату Української асоціації районних і обласних рад, USAID ГОВЕРЛА, у форматі “круглого столу” обговорюють актуальні питання реформи місцевого самоврядування на регіональному та субрегіональному рівнях, а саме:

- відкритий діалог щодо конституційного закріплення результатів реформи місцевого самоврядування на регіональному рівні

- визначення підходів до розмежування повноважень між рівнями місцевого самоврядування та органами державної влади, а також ресурсне забезпечення повноважень

- узагальнення ідей щодо пріоритетів реалізації регіональної політики для місцевого самоврядування, врахування нових викликів та завдань розвитку і відновлення регіонів.

- визначення пріоритетних завдань в діяльності обласних і районних рад в умовах воєнного стану.

Під час практичної складової семінару відпрацьовується тематика щодо нових викликів та завдань розвитку і відновлення регіонів, щодо євроінтеграції регіонального самоврядування та побудови дієвого міжнародного партнерства, щодо ролі ОМС України в розвитку системи місцевого самоврядування, щодо ефективної роботи УАРОР.

На завершення семінару планується засідання Правління УАРОР, у ході якого буде підсумовано роботу у поточному році та окреслено перспективи на 2024 рік.

Поділитися: