Міжнародний саміт міст та регіонів у рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

20.04.2023

«Муніципалітети світу об’єднують зусилля у підтримці українських громад і регіонів на шляху відбудови територій, реінтеграції деокупованих громад, а також – на шляху євроінтеграції України». Саме це стало головним меседжем учасників Міжнародного саміту міст і регіонів, організуваного Конгресом місцевих та регіональних влад при Президентові України спільно з Міністерством закордонних справ України, який пройшов сьогодні, 20 квітня 2023 року, за участі офлайн та онлайн понад 250 представників муніципалітетів з понад 50 країн світу. В Саміті взяли участь також голови українських громад, представники асоціацій органів місцевого самоврядування, очільники областей і районів, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних проектів технічної допомоги.

В режимі відеозв’язку на заході також були присутні голова районної війської адміністрації Віталій Кудлак, голова районної ради Світлана Кебалюк та керівники територіальних громад району.

Саміт став важливою платформою для розвитку України, допомагаючи громадам реалізувати програми відновлення і вирішувати проблеми пов’язані з війною. Це новий рівень взаємодії — країни Європи та місцеве самоврядування: спільні проєкти, відбудова України та рух до вступу в ЄС

Одним із результатів заходу стало підписання 11 документів про співпрацю. Зокрема, Україна та Європейський Союз підписали Угоду щодо участі України в Механізмі цивільного захисту.

Поділитися: