ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ І ПРИМИРЕННЯ

08.05.2024

Дорогі жителі славетної Кременеччини!

Сьогодні ми відзначаємо День пам’яті та примирення та 79-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, бо серцем, душею, розумом відчуваємо, що найдорожчим є Мир, найсвятішою - Перемога над ворогом, який бажає смерті ближнього, зазіхає на чуже, зневажає твою Батьківщину, віру, культуру, твоє право на життя і свободу. Розуміння цього нас єднає і робить сильнішими.

На жаль, так сталося, що цю знаменну дату ми зустрічаємо зі зброєю в руках. Подвиг ветеранів додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. Ми господарі на своїй землі, правда за нами – тож ми знову здобудемо перемогу в ім’я європейського майбутнього рідної землі.

Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної країни, її свободи і незалежності.

Без минулого немає майбутнього. Тому не випадковим є гасло «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Ми перемогли тоді – у грізному 1945 році. І ми обов’язково переможемо сьогодні. Тож у ці травневі дні згадаймо та вшануймо усіх, хто наближав День Перемоги, відстоював Мир тоді і тих, хто робить це сьогодні.

Зігріймо душевним теплом ветеранів, учасників визвольних змагань, родини, які сьогодні втратили найдорожче – своїх рідних; не залишимо без уваги сім’ї, що залишилися без рідної домівки, усіх, хто несе важку і небезпечну варту задля України.

Нехай у кожній сім’ї панують добро, злагода і любов, а наша держава здобуде омріяну Перемогу! Бережімо свободу і незалежність, цінуймо безхмарне небо й усмішку дитини, щасливу родину та єдину Україну!

Голова районної ради Світлана КЕБАЛЮК

Поділитися: