День Конституції

28.06.2024

Шановні жителі Кременеччини!

Щиро вітаю вас з найважливішим державним святом – з Днем Конституції України!

28 роки тому відбулася справді значима історична подія, яка гідно увінчує розвиток української нації у ХХ столітті – була прийнята нова Конституція України – перша Конституція незалежної української держави, своєрідне свідоцтво, яке підтвердило кардинальні зрушення не лише в ментальності, а й в реальному житті українського народу. Довгий і складний шлях політичного самовизначення засвідчив невмирущу волю українців мати свою державність, бути суверенним серед інших вільних народів Європи і світу.

Сьогодні наша держава переживає нелегкі роки. Час державної зради і державної гідності. Час скорботи і час радості. Сьогодні для нас, українців, цей день надзвичайний, сповнений подій, тривог, радості. Десятий рік поспіль ми святкуємо День Конституції в умовах війни. Війна, яка сьогодні йде на нашій землі, почалася понад 300 років тому зі знищення основ Конституції Пилипа Орлика, зі знищення української духовності та людей, які впроваджували і відстоювали цю духовність.

Конституція повинна стояти на варті громадського миру та згоди в суспільстві і бути спрямованою на створення сильної соціальної держави, що забезпечує кожному громадянинові України гідне життя і свободу. Дотримуватись конституційних норм та бути гідними громадянами своєї країни – патріотичний обов’язок кожного з нас.

Тож ще раз сердечно вітаю вас з Днем Конституції. Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, добра, швидкої перемоги та стабільності, злагоди й глибокої віри в гідне майбутнє рідного краю та України!

З повагою,

голова районної ради Світлана КЕБАЛЮК

Поділитися: